Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Gode råd til dig, der skal investere i en elcykel

El-cykler er mere populære end nogensinde, og det skyldes ikke mindst, at de fås til et fornuftigt prisniveau. Samtidig kan de køre længere mellem hver opladning, hvilket gør dem til et praktisk valg, hvis du har et stort transportbehov på mange kilometer om dagen. Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den rigtige el-cykel til lige netop dit behov.

I dag findes der el-cykler i sortimentet hos langt de fleste cykelproducenter. Det er en fremtrædende tendens, som bliver mere og mere populære – og du kan i dag få el-cykler i stort set alle prisklasser, da det ikke længere er et nicheprodukt.

Hvis du er i tvivl om, hvilken el-cykel du skal vælge, finder du herunder en købsguide. Du kan med fordel også undersøge nettet for elcykel test. Det vil give dig en indikation af, hvilke modeller der er værd at kigge efter.

Helt konkret bør du overveje, hvad cyklen primært skal bruges til. Når du ved det, kan du begynde at vurdere, hvor langt den skal køre på én opladning. Herudover skal du naturligvis vælge en cykel, som har et design, der matcher dit behov og din personlige smag.

Hvilken motor skal el-cyklen have?

Der findes mange forskellige former for motorer i el-cykler, men generelt bør du gå efter en centermotor. Det betyder, at motoren er placeret i cyklens krank, så den ligger godt skjult bag pedaler, tandhjul og så videre. Det gør desuden, at cyklen ikke føles tung, men i stedet som en ganske almindelig cykel, der fungerer ved hjælp af fodkraft.

En centermotor er desuden momentdrevet, hvorfor den udelukkende trækker, når du selv yder en smule. Du kan justere, hvor meget assistance, motoren skal give dig, ved hjælp af displayet på cyklens styr. Typisk kan du vælge mellem 3 eller 4 niveauer.

Hvor lang skal rækkevidden være?

Rækkevidden er et essentielt element, når du skal investere i en el-cykel. Det er derfor vigtigt, at du vælger en el-cykel, som har et batteri, der kan holde til den distance, du planlægger at køre på den. Batteriets kapacitet er afgørende for, hvor langt du kan cykle mellem hver opladning.

Batteriets rækkevidde har dog også betydning for cyklens garanti. Ofte bliver du lovet omkring 1000 fulde opladninger på ét batteri, før det begynder at vise svagheder. Det er derfor en god idé at vælge en el-cykel med et ordentligt batteri. Du kan være heldig at finde en god elcykel på tilbud i udvalget her.